Vocalgroup Alliance

In het begin was er niets................

In november 1966 werden er serieuze pogingen ondernomen om tot een jongeren viering te komen met zang door de jongeren zelf verzorgd.Helaas had dit toen geen resultaat.Het idee bleef echter bestaan.Enige jongeren lieten het er niet bij zitten en bleven het idee warm houden.

Een van hen bracht steeds papieren mee uit de jongeren mis van de Franciscanen.Dit als een stille wenk om dit eindelijk ook hier eens te proberen.Na wikken en wegen werd besloten,door pastoor en dirigent ,om tijdens de H.Mis met de jongeren een soort samenzang uit te proberen.....

Dit gebeurde op 5 maart 1967.De reacties waren positief en dit werd herhaald op 19 maart.Het gemis van een 'echt' koortje werd echter als pijnlijk ervaren.Men poogde jongeren zover te krijgen om als echt koor te gaan zingen..Jongeren  in de leeftijd van 15 tot 18 jaar werden benaderd..Het jeugdig enthousiasme kwam boven en na enkele  bijeenkomsten werd besloten om op dinsdag 4 april 1967 de eerste repetitie te houden.Er hadden zich maar liefst 37 jongeren aangemeld.Na enige repetities,die wel een half uur duurde!,van 19.30u tot 20.00u,was het dan zover:

 

De eerste uitvoering op :

Zondag 9 april 1967 om 12.00u!!

Uitgevoerd werd de mis van Huybers,met als slotlied:dag en nacht Heer.Het was een succesvolle uitvoering,grote belangstelling en positieve reacties.Op 10 september 1967 deed pater A.Stolwijk zijn intrede als muzikaal begeleider van het koor.

dscf0437 (custom) (custom) (custom)

40 jarig jubileum April 2007

 

Op 24 december 1967 werd om 24.00 u de nachtmis gezongen met het herenkoor.Het jongerenkoor stond op het altaar en het herenkoor boven op de okzaal.Deze samenwerking verliep naar volle tevredenheid.Het koor heeft zich door de jaren sterk ontwikkeld.Het combo bestond o.a. uit een drummer een gitarist een basgitarist een dwarsfluit.Het koor telde over de 50 leden. Iedere 14 dagen werd er een viering opgeluisterd en de mensen kwamen van heinde en ver.Na de repetitie werd er nog wat gedronken beneden in de kelder (Recavia). Deze combinatie van muziek,zang en ontspanning heeft ervoor gezorgd dat  een groot aantal koorleden nog steeds lid zijn van het koor.

Vandaar dat alweer een heel aantal jaren geleden besloten is de naam te veranderen in Vocalgroup Alliance.

In 2007 is het 40 jarig jubileum gevierd met een mooie viering en een spetterend feest.Het koor heeft geen 50 leden meer  maar zingen er niet minder enthousiast door.  Ook kwalitatief worden de grenzen opgezocht.Het koor wordt nu begeleid door een combo  bestaande uit piano,trompet en gitaar.Een mooi stukje historie met een eigentijds tintje…………. Vocalgroup Alliance.