Vocalgroup Alliance

Mag ik me even voorstellen ......

Eric Feron,

In 1982 ben ik lid geworden van het toenmalige Jongerenkoor Sint Anna, toen nog onder leiding van de eerste dirigent André Stolwijk. Na enkele jaren gezongen te hebben ging ik langzamerhand een kleine rol in het combo vervullen. Ik speelde enkele partijen mee op elektronisch orgel. Toen de basgitarist afscheid nam, heb ik geruime tijd deze rol overgenomen. Daarna nam ook de pianist afscheid en heb ik plaats genomen achter de piano. Dit heb ik lange tijd met veel plezier gedaan. In 1992 nam André na 25 jaar dirigent te zijn geweest van het koor afscheid en werd mij gevraagd om deze functie over te nemen. Met vol vertrouwen en enthousiasme, gesteund door toenmalig pastoor Janssen, heb ik me vol op deze functie gestort.

Na het afronden van mijn Havo-studie heb ik aan het conservatorium te Maastricht de opleiding schoolmuziek gevolgd. In 1990 heb ik mijn diploma behaald en ben als docent muziek op diverse scholen werkzaam geweest. (zowel basisscholen als voortgezet onderwijs.) Na 8 jaar ging ik weer studeren en heb de verkorte Pabo na 2 jaar met succes afgerond. Momenteel ben ik dan ook als groepsleerkracht werkzaam op Basisschool De Kluis in Geleen.Ik ben geruime tijd lid van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile waar ik bassaxofoon en altsaxofoon speel. Dit orkest was nog te gast bij het bruiloftsfeest van prins Willem-Alexander en Maxima in de Arena te Amsterdam en regelmatig bij concerten van André Rieu op het Vrijthof te Maastricht. Ik ben in juli 1998 getrouwd met Rianne Janssen en we hebben samen drie prachtige kinderen.

We hebben in de loop van de tijd wel de naam van het koor veranderd in Vocalgroup Alliance. Dit geeft duidelijk aan, dat de onderlinge verbondenheid echt hartverwarmend is. Getuige hiervan is, dat een aanzienlijk deel van de leden al heel lang lid is en zelfs na afscheid na een aantal jaren weer terugkeren bij dit koor. Met dit koor zijn wij een graag geziene gast bij diverse Promsconcerten in de regio. (Kerkrade, Berg en Terblijt, Eijsden). De kracht van het koor ligt met name in het regelmatig opluisteren van onze Eucharistievieringen, waar we woord en muziek met elkaar combineren en zo velen mogen ontroeren. Ik hoop dan ook nog geruime tijd dirigent te mogen blijven van dit geweldige koor waar ik erg trots op ben, es God bleef !